Filtrácia produktov

Výrobca
viac možností... menej možností...
Cena
6 68
Filter
Odstránenie škrabancov z reflektorov

Odstránenie škrabancov z reflektorov

Veľa majiteľov starších automobilov sa stretáva s problémom zažltnutých svetlometov. Takéto opotrebenie je spôsobené poveternostnými vplyvmi, kefami automatických umývačiek alebo samotnými rokmi automobilu. Vzhľad svetiel auta sa dá vylepšiť svojpomocne.

Zobrazujem 1 - 9 z 9 položiek

Zažltnuté svetlomety znižujú bezpečnosť

Zažltnuté plochy svetlometov nevyzerajú vôbec pekne na pohľad, tiež negatívne ovplyvňujú parametre svetelného kužeľa. Reflektory tak osvetľujú vozovku a jej okolie slabšou intenzitou. To má za následok zníženie viditeľnosti vozovky. Zatemnené svetlomety sú v prípade starších vozidiel jedným z najčastejších nedostatkov pri kontrolách na STK. Stačí pritom trocha starostlivosti a svetlá môžu vyzerať ako nové. Nejde pritom o zložitú ani zdĺhavú prácu, stačí trochu základnej zručnosti a máte to. Okrem predĺženia životnosti prispejete k zvýšeniu bezpečnosti prevádzky a môžete tiež zvýšiť hodnotu vozidla v prípade jeho predaja. Na tento účel predávame špeciálne leštiace prípravky obnovujúce vzhľad a svietivosť svetlometov. Môžete si vybrať od jednoduchších variant po ťažšie.

Ako na to?

Kým sa pustíte do brúsenia a leštenia, dôkladne umyte plochy v okolí svetlometu najlepšie vodou s autošampónom a zamaskujte ich páskou. Brúsne a leštiace pasty totiž obsahujú hrubé častice, ktoré by mohli poškodiť lak karosérie. Dôležité je vždy pracovať v tieni, vyhýbať sa priamemu slnku, aby povrch s ktorým pracujeme nebol žeravý na dotyk. Začneme hrubším brúsnym papierom s ktorým sa vykonáva suché brúsenie, ktoré odstráni nefunkčnú, zoxidovanú UV vrstvu. Tento prvý krok je na obnovenie transparentnosti svetlometu najdôležitejší a je potrebné ho vykonať starostlivo a dôkladne. Obrúsenú plochu priebežne utierajte suchou utierkou z mikrovlákna, ktorú samozrejme tiež nájdete v našej ponuke. Výsledkom procesu by mal byť rovnomerný mliečny vzhľad svetla.

V ďalších krokoch hrubo obrúsený povrch svetlometu opracujte jemnejšími brúsnymi papiermi.

Medzi jednotlivými fázami vždy povrch svetlometu umyte vodou a vysušte. Po prebrúsení najjemnejšou zrnitosťou nasleduje leštenie leštiacou pastou, špeciálne určenou na číre plasty. Tento posledný krok perfektne zahladí povrch svetlometu a dodá mu lesk. Po záverečnom zotretí zvyškov pasty utierkou z mikrovlákna bude plastová plocha krásne čistá a číra.

Postup pri produktoch sa môže líšiť.

Prijať

Naša webstránka používa technológiu cookies. Pokračovaním v jej prezeraní súhlasíte s používaním tejto technológie. Viac info o cookies.